“Lauki ienāk pilsētā” varēs gardi paēst un iemācīties svaigas un veselīgas receptes!
Bioloģiskās lauksaimniecības sadaļā darbosies šefpavāri Ingmars Ladigs un Ēriks Dreibants.

Ingmars gatavos “Kūpinātu svaigo sieru ar bumbieri estragona kompotā, aveņu rupjmaizes mērci un saceptām auzu pārslām”

Bet šodien piedāvājam Ērika sagatavoto recepti – izmēģini!

Sālīta BIO liellopu gaļa ar jaunajiem gurķiem, redīsiem, zaķskābenēm

4 porcijas

Nepieciešams:

  • Liellopa fileja- 350 g
  • Sāls- 1 ēd.k.
  • Cukurs- 1/2 t.k.
  • Kadiķogas sasmalcinātas- 1/2 t.k
  • Redīsi- 4 gab.
  • Mini cukini- 2 gab.
  • Gailenes- 1 sauja
  • Krūmmellenes- 1 sauja
  • Cidoniju sīrups- 2 ēd.k.
  • Eļļa- 1 ēd.k.
  • Zaķskābenes vai lauku zaļumi- 1 sauja

Liellopa fileju attīra no visām dzīpslām. Sāli, kadiķogas un cukuru samaisa kopā un iesāla gaļu. Liek ledusskapī ~ 24h.

Visus dārzeņus sagriež plānās ripiņās. Cidoniju sīrupu samaisa ar eļļu. Liellopu griež plānās šķēlēs, virsū liek dārzeņus un uzlej mērci.

Dekorē ar zaķskābenēm vai lauku zaļumiem.

Labu apetīti!

 

“Kulinārija = bioloģija, māksla, ģeogrāfija, vēsture, ķīmija, politika, mode…

Es mēģinu visu šo pasauli uzlikt uz šķīvja, bet tā, lai dominē produkta dabīgā garša.” E. Dreibants

Ingmars Ladigs

Ingmars Ladigs

Ēriks Dreibants

Ēriks Dreibants