Juris Šteiselis,
Biškopības nozares pārzinis:
– Krastmalā redzēsim nozares tradicionālās lietas – biškopji vākos un sviedīs medu, to ar īpašiem instrumentiem varēs izmēģināt arī apmeklētāji. Tāpat varēs daudz ko uzzināt par ziedputekšņiem un bišu maizi (un arī produkciju nogaršot). Ziedputekšņus varēs apskatīt caur palielināmo stiklu.
Medus degustācijas stendā varēs iepazīties ar dažādiem medus veidiem – monoflorie tiek ievākti no viena ziedu veida, poliflorie – no dažādiem. Varēs pagaršot medu, kas sajaukts ar svaigām ogām un pēc tam izžāvēts, tādējādi palīdzot ogām saglabāt aromātu un uzturvērtību; tas ir unikāls, Latvijā tapis produkts. Sveču darbnīcā aicināsim pasākuma apmeklētājus liet sveces.
Tāpat iepazīstināsim ar vēsturiskajiem un 21. gs. bišu stropiem, kas ir daudzos stāvos un modulējami pēc vajadzības. Varēs redzēt arī mūsdienīga biškopja dravas pierakstus, ko ar balsi var ievadīt īpašā programmā.